Πως να Καθαρίσετε τον Κήπο σας με Χορτοκοπτικό

Ο κήπος, κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι, χρειάζεται τακτικό καθάρισμα από τα χορτάρια, τα οποία φυτρώνουν μόνα τους. Επειδή το συχνό κούρεμα του κήπου βοηθάει, όχι μόνο στον καθαρισμό του αλλά και στην ανάπτυξη υγιούς και όμορφου γρασιδιού, ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε ένα καλό χορτοκοπτικό.

Το χορτοκοπτικό είναι ένα βενζινοκίνητο μηχάνημα χειρός, ικανό να σας βοηθήσει στον καθαρισμό του κήπου, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία. Όμως, όπως όλες οι δουλειές με μηχανήματα κρύβουν κινδύνους, έτσι το ίδιο συμβαίνει και με το χορτοκοπτικό. Για αυτό σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε τον κήπο σας αποτελεσματικά και με ασφάλεια!

Καθαρισμός Κήπου με Χορτοκοπτικό

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα

Για όλους και ειδικά για ερασιτέχνες, που τώρα επιχειρείτε να καθαρίσετε τον κήπο σας χρησιμοποιώντας χορτοκοπτικό, καθίσταται απαραίτητη η χρήση κάποιου ειδικού ρουχισμού, που θα διευκολύνει τη δουλειά σας. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι το φρεσκοκομμένο γρασίδι θα λερώσει τα ρούχα σας, οπότε προτιμήστε κάτι που δεν σας νοιάζει να λερωθεί. Κυρίως, όμως, μη φορέσετε φαρδιά ρούχα, γιατί μπορεί να σας βάλουν σε κίνδυνο τραυματισμού.

Επιπλέον εξοπλισμός για να χρησιμοποιήσετε είναι τα γυαλιά ασφαλείας, καθώς πετάγονται διάφορα φύλλα, πετραδάκια και άλλα. Αν σας ενοχλεί ο θόρυβος, χρησιμοποιήστε προστατευτικά ακουστικά, που ελαττώνουν το θόρυβο. Τέλος, για αποφυγή δερματικών ενοχλήσεων πρέπει να φοράτε μάσκα, γάντια, κλειστές μπότες και μακρύ παντελόνι, για να μην έρθει το δέρμα σας σε επαφή με τη γύρη, τη σκόνη και άλλες αλλεργιογόνες ουσίες.

Ξεκινήστε το καθάρισμα

Έχοντας επιλέξει το κατάλληλο χορτοκοπτικό, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το κούρεμα του κήπου. Όμως, για την δική σας ασφάλεια αλλά και των γύρω σας, πρώτα πρέπει να προβείτε στον καθαρισμό του κήπου από πέτρες και σκουπίδια. Σε έναν κήπο, όπου έχουν φυτρώσει χορτάρια ή έχει καιρό να καθαριστεί, σίγουρα κάτω από τα χορτάρια κρύβονται πετραδάκια και άλλα σκουπίδια.

Αν δεν έχετε φροντίσει να τα απομακρύνετε πριν τη χρήση του χορτοκοπτικού, μπορούν να μετατραπούν σε βλήματα ικανά να σπάσουν τζάμια και να τραυματίσουν περαστικούς ή και εσάς τους ίδιους. Οι κινήσεις της χορδής του χορτοκοπτικού είναι τόσο γρήγορες, που πράγματι μπορούν να τα εκτοξεύσουν και να προκαλέσουν ζημιά. Εκτός, όμως, από αυτές τις ζημιές, μπορεί να προκληθεί ζημιά και στο ίδιο το χορτοκοπτικό. Επομένως, για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια όλων και να μη πληρώνετε για επιδιορθώσεις, δώστε μεγάλη προσοχή στον καθαρισμό του κήπου σας.

Προσφορά

Προσαρμόστε το σώμα σας στο χορτοκοπτικό

Είτε είστε επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες, και επιθυμείτε να κουρέψετε το γρασίδι και τα χορτάρια στον κήπο, καλό είναι, απενεργοποιώντας το χορτοκοπτικό, να κάνετε επανάληψη της κίνησης. Έτσι, το σώμα σας θα προσαρμοστεί στο χορτοκοπτικό, θα είστε σίγουροι ότι το κρατάτε σωστά και ότι θα έχετε εξασκηθεί στην απαιτούμενη κίνηση.

Για σίγουρα σωστή δουλειά, μπορείτε να εμπιστευτείτε και το εγχειρίδιο χρήσης που θα βρείτε στο χορτοκοπτικό. Έχετε στο μυαλό σας ότι το εργαλείο θα πρέπει να το κρατάτε επίπεδο, διατηρώντας σταθερά τα χέρια. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο μέρος του σώματός σας που πρέπει να κουνάτε είναι ο κορμός σας, για πιο ευθύ κόψιμο.

Κουρέψτε τον κήπο σας

Αφού έχετε ολοκληρώσει τα προηγούμενα βήματα, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη δουλειά! Ξεκινήστε από τη μεγάλη επιφάνεια του κήπου σας και αφήστε για το τέλος τα πιο δύσβατα σημεία. Με τις κινήσεις, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε όπως προαναφέραμε, θα ξεκινήσετε να κουρεύετε σιγά σιγά τον κήπο σας, για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μη κάνετε βιαστικές κινήσεις, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο όμορφο, καθώς δεν θα υπάρχει ομοιομορφία.

Μόλις τελειώσετε το κούρεμα του κήπου, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με τις άκρες και τα δύσκολα σημεία. Σε αντίθεση με τις μηχανές του γκαζόν, για παράδειγμα, το χορτοκοπτικό είναι το πιο ικανό εργαλείο για να κουρέψει τέτοια σημεία. Έχοντας ως οδηγό τις άκρες της σκληρής επιφάνειας, όπου βρίσκεται το γρασίδι, μπορείτε να το κουρέψετε εύκολα με αργές κινήσεις. Επίσης, χάρη στο μακρύ κοντάρι του, μπορείτε να κουρέψετε και πιο ψηλά σημεία, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς δεν θα χρειαστείτε σκάλα.

Απομακρύνετε

Για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του κήπου σας, το τελευταίο στάδιο που θα ακολουθήσετε είναι να πετάξετε τα κομμένα χορτάρια και τα φύλλα. Σε αυτή τη περίπτωση, η χρήση μιας τσουγκράνας θα σας βοηθήσει να τα συγκεντρώσετε όλα μαζί γρήγορα, ώστε να τα πετάξετε ευκολότερα.

Εκτός, όμως, από τα κομμένα χορτάρια, λόγω της δύναμης της χορδής του χορτοκοπτικού, σίγουρα θα πεταχτούν σε πολλά σημεία μικρότερα κομμάτια χορταριών. Αυτά θα είναι δύσκολο να μαζευτούν με την τσουγκράνα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε σκούπα είτε, για πιο γρήγορα αποτελέσματα, ένα φυσητήρα φύλλων που θα τα απομακρύνει αμέσως!

Καταλήγοντας

Όπως καταλαβαίνετε το κούρεμα και το καθάρισμα του κήπου είναι μια απαιτητική διαδικασία. Ακολουθώντας, όμως, τα βήματα και τις συμβουλές που σας δώσαμε, να είστε σίγουροι πως θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η χρήση χορτοκοπτικού της Nagea Tools σας εγγυάται ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στον καθαρισμό του κήπου σας. Μπορείτε να δείτε και τις κριτικές των πελατών μας για να διαπιστώσετε το πόσο ικανοποιημένοι έμειναν από τη χρήση του χορτοκοπτικού μας.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες για το χορτοκοπτικό και τα υπόλοιπα εργαλεία μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Χορτοκοπτικό
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας.